Продължение на ТОП 10 производители на медицински изделия за 2018

Производството на медицински изделия е решаващ и бързо развиващ се отрасълна индустрията на науките за живота. Компаниите за медицински изделия произвеждат широка гама от продукти за диагностика, хирургически инструменти, инвалидни колички и сърдечни устройства, които се използват широко в болниции други здравни заведения. В последно време много компании за медицински изделия въведоха технологични новости и растат експоненциално. Въпрекитежката регулация и финансовия натиск върху индустрията, пазарът продължавада се увеличава в световен мащаб. Индустрията в момента се оценява на 389млрд. долара и според информацията на Калорама, глобалният пазар на медицински устройства ще достигне 483.8 млрд. долара през 2022 г.

 1. SIEMENS HEALTHINEERS
  Siemens healthineers е един от най-големите доставчици на здравни технологии всветовен мащаб. Те са насочени към медицинските технологии и софтуернитерешения. В края на 2017 г. Siemens Healthineers отчита приходи в размер на 14,2млрд. Евро, умерено увеличение от 2%, което в голяма степен се компенсира отразширяването на растежа в Латинска Америка и Азия, Австралия и по-нататъшното стабилизиране в Китай.
 2. CARDINAL HEALTH
  Cardinal Health е интегрирана мултинационална компания за здравеопазване,която предоставя медицински, хирургически и лабораторни продукти за здравни заведения. Cardinal Health има два основни сегмента: Фармацевтика – която разпространява маркови и генерични фармацевтични продукти, специализирани фармацевтични продукти и лекарства без лекарско предписание и медицински сегменти, които разпространяват медицински, хирургически и лабораторни продукти с марката Cardinal Health в Съединените щати. Продажбите на медицинския сегмент са нараснали с 9% до общо 13,5 млрд. Долара през 2017 г.
 3. STRYKER
  Stryker е базирана в САЩ компания за медицински изделия, специализирана в ортопедични, медицински и хирургични (MedSurg) и невротехнологии. Компанията постигна силно представяне, като същевременно постигна значителен крайъгълен камък за надминаване на продажбите от 12 милиарда долара. Общият приход през 2017 г. достигна 12,4 милиарда долара, което е 9,9% добре балансирано увеличение.
 4. BECTON, DICKINSON (BD)
  Седалището на компанията в Ню Джърси, САЩ, включва разработването, производството и продажбата на широка гама медицински консумативи, устройства, лабораторно оборудване и диагностични продукти, използвани от здравни заведения, научни работници, клинични лаборатории, фармацевтичната промишленост и широката общественост. През 2017 г. BD отчита 3,1% намаление на приходите си (12,1 млрд. Долара) от предходната година. Продажбите са били неблагоприятно повлияни от продажбата на бизнеса с респираторни решения.
 5. BAXTER
  Опаковането на нещата е Baxter, американска компания за медицински устройства, с общ приход от 10,6 млрд. Долара през 2017 г. Baxter International е глобална компания за медицински изделия с широко портфолио от основни продукти за здравеопазване. Неговата широка гама продукти включва, но не се ограничава до остри и хронични диализни терапии; стерилни интравенозни (IV) разтвори; инфузионни системи и устройства; парентерални хранителни терапии; вдишвани анестетици; генерични фармацевтични продукти за инжектиране; и хирургически хемостати и уплътнителни продукти. Нетните продажби на Baxter в световен мащаб възлизат на 10,6 милиарда долара през 2017 г., което представлява увеличение от 4% спрямо 2016 г. по отчетна и постоянна валута.