10 | Auckland City Hospital

Капацитет: 1124 легла

Местоположение: Окланд, Нова Зеландия

Auckland City Hospital, разположена в Нова Зеландия, разполага с над 3500 стаи за лечение на пациенти и 1 124 места, ако е необходимо продължително лечение. Тя е не само най-голямата болница в страната, но и една от най-старите, първоначално построена от дървен материал през 1846 г. Тя приема над 55 000 пациенти годишно, като специализираното звено за спешна помощ за деца приема още 30 000 души. Болницата на град Окланд е публично финансирана и също така служи като клиничен изследователски център за партньорства с публични, частни и търговски организации.

9 | St. George’s Hospital

Капацитет: 1300 легла

Местоположение: Лондон, Великобритания

St. George’s Hospital е най-голямата болница в Обединеното кралство, основно обслужваща 1,3 млн. души в югозападен Лондон и значителна част от населението на Съри и Съсекс, общо около 3,5 млн. души.

Самата болница е на 200 години и е една от основните болници за обучение в страната.

St. George’s Hospital разполага с 1300 легла и около 8 500 служители, както и с няколко специализирани центрове, като например отделението за инсулт и кардиология. През 2010 г. тя беше обединена с Wandsworth, за да интегрира предоставянето на здравни грижи в района.

8 | Jackson Memorial Hospital

Капацитет: 2000легла

Местоположение: Маями, Флорида

Jackson Memorial Hospital е нестопанска болница за третични грижи, разположена в Маями, Флорида. Тя има един от най-натоварените центрове за травми в страната и е единственият център за травми от ниво 1 в окръг Маями-Дейд.

Разполага с голямо интензивно отделение за новородени с 66 легал от ниво 3 и център за грижи за новородени с 126 легла, който действа като регионално съоръжение за препращане. Болницата Jackson Memorial Hospital е и единствената болница във Флорида, която извършва всякакъв вид трансплантация на органи, което я прави жизненоважен актив за държавата.

Болницата е също основно учебно заведение за Медицинския университет в Маями Leonard M. Miller, където има над 1 000 медицински преподаватели, от които 600 се занимават с клинична практика.

7 | Presbyterian Hospital

Капацитет: 2478 легла

Местоположение: Ню Йорк, САЩ

Presbyterian Hospital в Ню Йорк е една от най-висококачествените медицински институции в Америка, както и най-голямата. Тя обслужва предимно хората в Ню Йорк, въпреки че приема пациенти от цял свят.

Тя разполага с 2 478 легла и приема повече от 2 милиона пациента годишно, което я прави една от най-натоварените болници в Америка, като отделението по реанимация приема повече от 310 000 пациенти годишно.

В болницата работят около 20 000 души, както и 6500 лекари, което прави болницата един от най-големите частни работодатели в Ню Йорк. Тя е известна с отлични изследвания и се гордее с това, че е академичен медицински център от световна класа.

6 | Beijing Hospital of Traditional Chinese Medicine

Капацитет: 2500 легла

Местоположение: Пекин, Китай

Beijing Hospital of Traditional Chinese Medicine е интегрираща и допълваща се възможност за медицински грижи и често работи заедно с основаната на доказателства медицина, за да подобри общите резултати на пациентите.

Болницата използва както медицина в западен стил в съчетание с традиционните холистични процедури като акупунктура, билкови лекарства и здравни консултации. Тя гарантира, че лечението ѝ е с най-високо качество и всички билки са разрешени от китайското министерство на здравеопазването, както и помага на пациентите да приготвят рецептите си от билкови лекарства, така че да са годни за консумация от човека. Нейният персонал също е двуезичен и болницата предлага 24-часови преводачески услуги за пациенти от чужбина.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *