Ако работите в сферата на медицинските  изделия и апаратура, ще знаете, че в тази област има огромно разнообразие от компании. Някои от тях са големи, доминиращи на пазара ,многонационални компании. Други са установени доставчици със специализирана продуктова гама. Някои са стартиращи фирми,започващи с много страст и ентусиазъм, а други са добре познати местни дистрибутори. Ако търсите да работите в тази индустрия, в каква фирма трябва да кандидатствате за работа? 
Всеки тип има своите предимства, след 7 години в „МедАп Консулт“ООД, видях някои уникални предимства от работата за независим доставчик на медицински  на изделия.

1.Доставчиците могат да избират най-добрите продукти. Продажбите на хора, работещи в голяма компания, трябва да продават каквото произвежда отделът за научноизследователска и развойна дейност, дори и да не мислят, че това е най-добрият продукт за нуждите на клиента. Като дистрибутор ние избираме продуктите, които продаваме. Ние познаваме нашия пазар и познаваме нуждите на нашите клиенти, така че ще продаваме само тези продукти, които според нас най-добре отговарят на нуждите на нашите клиенти.

2.Доставчиците могат да развият новаторска и разнообразна продуктова гама. Всяка година „МедАп Консулт“ООД присъства на MEDICA, голямо търговско изложение в Дюселдорф, където над 2000 фирми за медицински изделия проявяват своите стоки. Можем да изберем нови продукти, които да добавим към нашето портфолио и да гарантираме, че всеки път, когато посещаваме клиент, имаме ново решение на проблем, пред който са изправени.

3.Доставчиците отговарят на нуждите на клиентите. Тъй като нашият мениджърски екип редовно се среща с клиенти, ние чуваме обратна връзка за продукти и услуги директно от устата им. Това означава, че можем да променим доставчика или да променим услугите, които отговарят на нуждите на клиентите. Наскоро една от нашите продуктови линии имаше проблеми с наличието на резервни части и бавните срокове за доставка. Затова ангажирахме друг доставчик и нашият нов доставчик предлага по-бързи времена за доставка, ефективна поддръжка на продуктите и по-добри цени. Всички те са увеличили удовлетвореността на клиентите.

4.Доставчиците слушат своя търговски екип. „МедАп Консулт“ ООД използва висококвалифициран персонал . Когато нашите служители коментират обратната връзка с клиентите, мениджърите бързо вземат под внимание коментарите и съответно бързо коригират своята стратегия. Независимите доставчици нямат няколко нива на бюрокрация, с които да работят, преди да се решат и изпълнят промените.
5.Доставчиците могат да предоставят разнообразие и кариерно развитие на членовете на екипа си. Това означава, че на членовете на нашия екип им се дава възможност да поемат по-широк кръг от отговорности и да изпробват нови области на работа. Започнах работа в „МедАп Консулт“ ООД като специалист по сервизна поддръжка, след това станах специалист по продуктите и понастоящем  съм мениджър продажби и маркетинг на медицински изделия. Тази възможност за промяна, а също и за поемане на допълнителни отговорности, осигурява ангажиращо разнообразие в трудовия живот на членовете на нашия екип.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *